Waarom zou ik een bedrijf in Dubai moeten starten, überhaupt?

Waarom zou ik überhaupt moeten overwegen om in de UAE te starten?

Dat ligt helemaal aan je business. Als je coach bent in Nederland, en graag wil coachen in Dubai is mijn reflex: doe het niet; we hebben hier genoeg coaches. Als je electrisch aangedreven boten kunt bouwen....Mwah, dat zou hier wel eens een gat in de markt kunnen zijn. Let wel; ik doe geen marktonderzoek. Toch zijn er 5 echte voordelen waardoor ik denk dat de UAE het overwegen waard kan zijn:

Met stip op nummer 1; geen inkomsten- dividend- overdrachts - bpm - kansspel- vermogens- vennootschaps- erf- of assurantiebelasting. En dan heb ik ze niet eens allemaal genoemd. En dat scheelt niet alleen serieus geld, maar ook een bak papierwerk. En omdat het papierwerk ontbreekt, ontbreken ook de daarbij behorende boetes. Let op, er is wel een importbelasting en een VAT, die zeer vergelijkbaar is met onze omzetbelasting, alleen een meer dan 4 keer zo laag percentage kent; 5%

Op nummer 2; bereikbaarheid. Dubai's internationale vliegveld DXB verwerkt het krankzinnige aantal van 70 miljoen passagiers per jaar. Het is bijna makkelijker om met Nederlanders op DXB te spreken dan in Nederland zelf.  

Op nummer 3; veiligheid. Heb je eenmaal geld verdiend, dan kun je dat hier uitgeven. Je Range Rover SV V8 wordt niet bekrast, je iPhoneX wordt niet gestolen en als je als van sieraden houdt; draag ze lekker. Voor mannen geldt hier een ander advies:-)

Op nummer 4; ondersteuning voor 'menial tasks'. Daar waar Nederland echt een doe-het-zelf-land is waar arbeid vrijwel niet meer door privépersonen in te huren is, zijn er hier veel ongeletterde mensen die een in hun ogen uitstekende boterham verdienen door jouw te ontzorgen van het strijkgoed, het wassen van je auto, zelf autorijden etc. etc.

Op nummer 5; toch wel...het weer. Ja, het is hier 4 maanden per jaar snikheet, maar het is hier ook 6 maanden per jaar gegarandeerd fantastisch weer. Gegarandeerd.

Let wel; ik kan uitstekend 5 punten noemen waarom je vooral niet naar de UAE moet komen om te ondernemen. En ik ben daar niet blind voor. Maar dat was de vraag niet:-)

© Hilda van der Tuin, 2019