Free lancer permits in de UAE

Het heeft erg lang geduurd, maar ook in de UAE begrijpt men nu dat er Freelancers bestaan en dat die groep heel blij is met hun Freelance bestaan en dan ook helemaal niet streeft naar een baan. En dat is goed nieuws; want de Freelancer viel vroeger in de UAE toch een beetje tussen wal en schip. Nu dus niet meer. De exacte prijzen zijn nog niet bekend, maar deze zullen lager zijn dan voor ‘normale’ bedrijven. Hou er rekening mee dat je maar 1 visum op zo’n bedrijf mag vestigen. Je kunt dus geen medewerkers aannemen. 

Al je werkzaamheden moet je in de UAE in dit geval uitvoeren onder je eigen naam. Je mag dus niet een bedrijfsnaam bedenken. Hou er ook rekening mee dat banken je geen corporate account gaan geven. Nu zit je daar als Freelancer niet op te wachten, maar toch… 

Tenslotte; over de kosten van die license wordt natuurlijk weer heel erg geheimzinnig gedaan, en op deze site vind je wel het antwoord. De license kost je bij de juiste Free Zone circa €3.500 en dat is inclusief de visumkosten en inclusief het E-visa kanaal (lang verhaal, doet er even niet toe). Wat belangrijk is, is dat vergelijkbare licenties met iets meer rechten ‘vroeger’ circa €6.000 - €7.000 kostten en dat was zelfs zonder visumkosten. 

En natuurlijk kunnen wij dit begeleiden op een zodanige manier dat je met minimale reisbewegingen in bezit komt van een licentie en een visum. En dat visum geeft je zelfs het recht om echtgenoot / echtgenote en kinderen een visum te geven; het zogenaamde dependent-visa.  

© Hilda van der Tuin, 2019