Auto rijden in de VAE, wat zijn de verschillen?

Ik kom binnenkort voor het eerst naar Dubai en wil daar een auto huren. Ik heb begrepen dat dat goedkoop is. Ik wil dan eerst zelf kijken op twee Free Zones voordat ik een keuze maak. Maar rijden in zo'n miljoenenstad, is dat te doen?

Ik had gehoopt op een vraag over de verschillen tussen die twee Free Zones, maar goed, omdat het weekend is beantwoord ik deze vraag ook:-)

Auto's huren is goedkoop (hou er rekening mee dat huren vanaf het vliegveld vrijwel altijd de duurste optie is) en kan gewoon worden gedaan op basis van je Nederlandse rijbewijs. Er is dus geen reden om een internationaal rijbewijs op te halen. In Dubai en de UAE rijden ze aan de goede / Nederlandse kant van de weg. Dus dat scheelt behoorlijk.

Daarnaast valt het rijden in Dubai mee. Bijna alles is meerbaans en mijn tip is om de RTA app te downloaden; Smartdrive. Dat is de GoogleMaps van de UAE overheid zelf en ik vind 'm beter werken dan GoogleMaps. De reden is dat als Google zegt: "over 800 meter, neem de afslag', je dat niet gaat lukken als je 7 rijbanen over moet steken van links naar rechts. De RTA App waarschuwt je eerder.

De enige twee nadelen van autorijden in Dubai zijn dat als je eenmaal een verkeerde afslag hebt genomen je 20 minuten bezig bent met herstelacties (so, take you loss en doe niks raars) en dat je nergens kunt stoppen onderweg, dus stel je navigatie vooraf in.

Hou er rekening mee dat huren vanaf het vliegveld vrijwel altijd de duurste optie is.

Verder zijn er twee dingen wezenlijk anders en daar heb ik een filmpje over gemaakt.

O ja, voor ik het vergeet; rechts inhalen mag; even rekening mee houden als je van baan wisselt naar rechts.

https://www.youtube.com/watch?v=RxIKrApyV70

© Hilda van der Tuin, 2019